Instagram

Instagram

Наша школа

youtube snimak

50 година школе

CatchCODE апликација

catchCODE

Сајт Техничке школе "15.мај" доживео је редизајн!

Одлично, ово је право освежење! - 65.3%
Није лоше свиђа ми се. - 18.6%
Ништа боље него што је било. - 4%
Мислим да је стари сајт био мало бољи. - 3.3%
Упропастили сте онакав сајт! - 8.8%
Гласање у овој анкети је завршено
јун 2024
пусчпсн
12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930

Посетилаца online

Ко је на мрежи: 18 гостију и нема пријављених чланова

2226825
Данас
Јуче
Ове недеље
Прошле недеље
Овог месеца
Прошлог месеца
Укупно
1001
3086
13090
2200756
37486
56503
2226825

Ваша IP адреса: 44.221.66.130
Серверско време: 2024-06-22 19:04:24

Такмичења

Такмичења

 

Школска 2016/2017.

                              

                     Републичко такмичење ученика средњих саобраћајних школа  

 

И ове године ученици Техничке школе "15.мај" учествовали на Републичком такмичењу ученика средњих саобраћајних школа Републике Србије одржаног од  21-23. априла 2017. године на Тари.  Учествовале су 29  школа из Србије.        

      На такмичењу су учествовале две екипе из наше школе:

       1)Возач моторних возила "Б"- категорије

  •  Звездан Миљковић IV-3
  • Јован Ђекић IV-3

       2)Возач моторних возила "Ц" - категорије

  • Миљан Церовина III-4
  • Страхиња Сретеновић III-4
  • Најзапаженији резултат ове године остварили смо у такмичарској дисциплини Возач моторних возила "Б"- категорије парови где смо освојили 5. место од 25 школа.

     Билтен републичког XXIV такмичења

     Републичко такмичење

 

                                                                                  

                                                   Успех наших атлетичара

На Републичком школском такмичењу које је одржано у Новом Саду 11. априла ученици прокупачких школа су остварили запажене резултате.Највише представника имала је Техничка школа „15 Мај“ . У категорији ученика и ученица од првог до четвртог разреда средњих школа учествовали су у екипној и појединачној категорији, Кристина Добросављевић. Представници Техничке школе у следећем саставу : Џезаир Максути, Милован Чомић, Марко Чомић и Никола Михајловић успели су да се оките пехаром и медаљама за треће место у екипном пласману у веома јакој конкуренцији у којој су учествовали репрезентативци Србије.

        

                               Прва награда на конкурсу ,,Крв живот значи"

На Национални дан добровољног давалаштва крви 11. мај, Општинска организација Црврног крста Прокупље, наградила је ученике основних и средњих школа са територије општине Прокупље, који су стварали на тему „Крв живот значи“. Традиционални ликовни и литерарни конкурс ове организације био је намењен ученицима основних и средњих школа. Циљ је био мотивисање деце да од најранијег узраста развију осећај хуманости, бриге и пружање помоћи другим људима, а добровљно, анонимно и неплаћено давалаштво крви, један од највећих хуманих гестова људи. Ученица Техничке школе, Александра Ристић освојила је прву награду у категорији средњих школа.  

                          

Најбољи радови ученика и наставници који су подстакли ученике да учествују на овом конкурсу награђени су књигама.

 

Школска 2015/2016.

 

       Тим ,,Тесла" у финалу такмичења ,,ИТ пројекат године"

У суботу, 21. маја, одржано је полуфинале такмичења „ИТ пројекат године“ у просторијама Универзитета Метрополитан у Београду и Пословно – образовног центра Универзитета Метрополитан у Нишу. У полуфиналном дану такмичења укупно је учествовало 16 екипа из Београда и Ниша, а у финале се пласирало 7 тимова који ће се у недељу 29. маја, борити за пласман и вредне награде.

Идеја овог такмичења је била да се одабране средње школе такмиче радом својих тимова на реализацији одређеног пројекта у области Информациопних технологија, у трајању до 4 месеца.

            

Циљ такмичења „ИТ пројекат године“ је да припреми будуће студенте информатике за успешно студирање, да им омогући да овладају вештинама и знањима пројектног и тимског развоја ИТ апликација, као и да им помогне у разумевању разлике између ужих дисциплина рачунарства, као што су: Информационе технологије, Софтверско инжењерство, Информациони системи и Рачунарске науке.

Тим “Тесла” из наше школе чине матуранти образовног профила електотехничар рачунара: Антонио Јанковић, Јован Младеновић, Немања Миладиновић и Стефан Митић. Они су креирали апликацију “еУправник” која омогућава лако и ефикасно вођење послова управника зграда, што ће бити обавеза свих зграда по новом закону. Наставници ментори су Саша Милојевић и Оливер Ристић.

 

  Награде на литерарном конкурсу ,,Крв живот значи 2016“

На литерарном конкурсу Црвеног крста Прокупље ,,Крв живот значи 2016“ , ученици наше школе постигли су одличан успех: Вукашин Петровић, III/6 освојио је другу а Анђела Ђукић II/3 трећу награду.

                                         

Традиционални ликовни и литерарни конкурс ове организације био је намењен ученицима основних и средњих школа. Циљ је био мотивисање деце да од најранијег узраста развију осећај хуманости, бриге и пружање помоћи другим људима, а добровљно, анонимно и неплаћено давалаштво крви, један од највећих хуманих гестова људи
Црвени крст Прокупље ће у оквиру обележавања Недеље Црвеног крста од 8 -15. маја и обележавања 11. маја – Националног дана добровољних давалаца крви одржати пријем награђених ученика.

Најуспешнији радови у свим категоријама учествоваће на конкурсу Црвеног крста Србије.

 

Успех наших ученика на XXIII Републичком такмичењу саобраћајних школа

 На овогодишњем XXIII Републичком такмичењу средњих саобраћајних школа ученици наше школе под менторством професора Далибора Стојанова остварили су значајне резултате. Такмичење је одржано у Tехничкој школи у Пироту од 22. до 24. априла и састојало из два дела: прво део је био теоретски док је други део такмичења (другог дана) био практичан и одвијао се на специјализованим полигонима. У овом захтевном такмичењу учествовао је велики број ученика који су се такмичили у три дисциплине: возач моторног возила Б категорије, возач моторног возила Ц категорије и техничар друмског саобраћаја.

        

У дисциплини возач моторних возила Б категорије, образовни профил техничар друмског саобраћаја, наши ученици су постигли следеће резултате у појединичном пласману: Звездан Миљковић III/3освојио је 3. место и добио бронзану медаљу а Јован Ђекић III/3  освојио је 18. место. Као такмичарски пар њих двојица су освојили 4. место. У овој такмичарској дисциплини конкуренција је била оштра, учествовало је 52 ученика из 26 школа.  

         У дисциплини возач моторних возила Ц категорије, од 26 ученика из 13 школа, наши ученици образовног профила возач моторних возила, постигли су следеће резултате у појединичном пласману: Бранко Угреновић III/4 освојио је 6. место и Стефан Михајловић 8. место.

            У пласману у паровима ови ученици су освојили 3. место и добили пехар.

 

Литерарни конкурс ,,Да ли треба да будем храбар да бих био поштен"

 Поводом Међународног дана борбе против корупције, Агенција за борбу против  корупције расписала је шести  конкурс на тему " Да ли треба да будем храбар

 да бих био поштен". У конкуренцији 282 рада, у категорији литерарни рад,

 кратки филм, припрема часа за наставнике, Вукашин Петровић, ученик трећег

 разреда наше школе, освојио је II награду. Вукашин је у својој причи јасно и

 креативно пренео поруку  охрабрости и поштењу, а савременост и данашњи

 систем вредностипредставио оригинално угледајући се на рад најпознатијих

 српских приповедача.

 Рад Вукашина Петровића може се прочитати ОВДЕ.

  Агенција за борбу против корупције уручила је награде награђеним ученицима 18. децембра.

 

 

Школска 2014/2015.

Регионално и државно такмичење електротехничких школа

Двадесето регионално такмичење електротехничких школа Србије одржано је 9. маја 2015. године у Техничкој школи у Пироту. Учествовало је 9 школа са укупно 64 такмичара у 4 дисциплине: основе електротехнике 1, основе електротехнике 2, електроника и енергетска електроника. 

Републичко такмичење одржано је 30. маја у ЕТШ ,,Никола Тесла" у Нишу, а право да учествују у овом кругу такмичења остварили су ученици Јован Младеновић III6 из предмета електроника (наставник менттор Иван Марковић) и Копривица Вељко III5 из предмета енергетска електроника (наставник ментор Марина Костић) .

Пласман на државно такмичење из Компјутерске графике

Трећег априла одржано је 23. регионално такмичење машинских школа Србије за регион Исток. У региону Исток постоји преко 40 школа које образују ученике за различите образовне профиле подручја рада машинство и обрада метала. У овако оштој конкуреницији Коста Букумировић , одељење II1, освојио је четврто место и пласирао се на Републичко такмичење.

Креирање наставних садржаја коришћењем слободног софтвера

Удружење професора информатике Србије UPIS уз подршку Министарства трговине, туризма и телекоминикација  Републике Србије и у сарадњи са Linux Центром из Београда, организовало је такмичење за наставнике и ученике Креирање наставних садржаја коришћењем слободног софтвера.

Стручни жири је од 110 радова ученика и наставника средњих школа одлучио да награду за коришћење слободног софтвера у настави математике –достигнуту интерактивност у настави, добију ученице Милица Цекић II1 и Радица Момчиловић IV1, а у категорији наставника, награди  наставницу математике Слађану Трајковић. Такође, специјалну награду добила је и ТШ ,,15.мај"  за  највећи број висококвалитетних радова. Са четири прва места, наша школа је на овом такмичењу једна од најуспешнијих. Резултати такмичења могу се видети ОВДЕ .

Свечана додела награда обављена је 16. јануара 2015. године у Карловачкој гимназији у Сремским Карловцима.

 

Победници такмичења ,,Загризи"

На такмичењу из области дизајна ,,Загризи“ одржаном у суботу, 14. новембра, у организацији  Универзитета Метрополитен и Sistem:i Solution Expert ученици одељења III-6, Катарина Јовановић, Јован Младеновић, Антонио Јанковић и Александар Стевановић,у пратњи наставника Милојевић Саше, освојили су прво место.

На такмичењу је учествовало 15 тимова са по 4 ученика из целе Србије. Такмичари су имали задатак да креирају видео, аудио, слику или презентацију на тему "Загризи за будућност" користећи софтвере:  Garage band, Finale cut, Photo booth, Keynote. Критеријуми на основу којих је одређено најбоље идејно решење су:

1)      креативност и иновативност,

2)      применљивост и

3)      презентација идеје.

Искуство и знање које су стекли у школи омогућило им је да буду најсналажљиви и најбољи у конкуренцији од 40 такмичара из целе Србије.

Ученици су за освојено прво место добили по један ваучер у вредности од 1000€ за четворогодишње студије на Факултету дигиталних уметности као и "iPad mini WiFI 32 GB silver" од компаније Sistem:i.

Кратак филм победничког тима Тесла можете погледате ОВДЕ.

Детаље такмичења можете видети ОВДЕ.

 

Нисте регистровани, не можете оставити коментар.