рН вредност хране

  • Штампа

У циљу упознавања ученика другог разреда Техничке школе ,,15.мај“ са још једном применом  логаритама, у уторак  19. априла 2022. у просторијама Високе пољопривредне школе одржано је заједничко предавање на тему рН вредност хране.  Ученици одељења II1, II2, II4, II5 и II6 су од предавача др Јована Ћирића имали прилику да се још једном упознају са једном од најпознатиих логаритамских скала тј. са начином одређивања киселости неких намирница које свакодневно користимо у исхрани (јаја, млеко, банана, јабука, ...), као и како рН вредност утиче на здравље људи.

     

             

Овај час заједно са наставним особљем Високе пољопривредне школе реализовале су наставнице математике Техничке школе - Слађана Трајковић, Александра Стефановић и Милена Стојановић.

Фотографије се могу погледати О В Д Е.